Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найдовша борода серед жінок «живе» у США

  • 12.08.2023, 18:25
  • 1 282

Мешканка штату Мічиган потрапила до Книги рекордів Гіннеса, бо відростила найдовшу бороду у світі серед жінок — вона відмовилася від звичного гоління тричі на день

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Відомо, що 38-річна Ерін Ганікатт змогла відростити рекордну 30-сантиметрову бороду переважно через синдром полікістозних яєчників. Цей стан викликає гормональний дисбаланс, зокрема — може призвести до надмірного росту волосся. Цей симптом і дозволив Ганікатт отримати титул жінки з найдовшою бородою у світі, не приймаючи жодних гормонів чи добавок.

Борода в Ерін Ганікатт почала рости після 13 років. Вона голилася щонайменше три рази на день з підліткового віку. Потім жінка втратила частину зору і почала відчувати «втому від гоління», тому на пропозицію своєї дружини Джен почала відрощувати бороду.

Синдром полікістозних яєчників — не єдина хвороба Ганікатт. Жінці 5 років тому ампутували нижню половину однієї з ніг після того, як у шпиталі під час лікування травми стопи у неї розвинулася бактеріальна інфекція. Також жінка пережила очний інсульт, спричинений високим кровʼяним тиском.

Схожі новини