Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Треба припинити принизливе стояння в чергах. Маємо рішучими діями видати 800 тисяч посвідчень УБД»

  • 09.08.2023, 18:08
  • 821

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав народних депутатів до Дня Незалежності України врегулювати проблему з отриманням статусу учасників бойових дій для всіх, хто став на захист України. Порошенко зазначив, що вніс цю ініціативу на засіданні робочої групи парламенту з питань військових

Порошенко з трибуни парламенту закликав до Дня Незалежності надати статус УБД всім воїнам, які захищають Україну

«Ми намагаємося врегулювати питання ветеранів, в тому числі і питання забезпечення статусом УБД всіх, хто має на це право. А сьогодні це майже мільйон українських військовослужбовців», — повідомив п’ятий президент.

«Треба припинити принизливе стояння в чергах, принизливе завантаження роботою командирів. Ми маємо рішучими діями видати 800 тисяч посвідчень УБД. Це захистить права наших ветеранів — і на навчання дітей у вишах, і на забезпечення соціальними пільгами, і, врешті, на соціальний захист ветеранів. Ми домовилися, що зробимо це до 7-го. Але зробімо це до 24-го. Щоб ветерани на День Незалежності отримали захищені законом пільги», — сказав Петро Порошенко.

Як відомо, раніше Петро Порошенко ініціював зміни до законодавства, які передбачають максимальне спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій через отримання спеціального QR-коду.

«Ми з’ясували, що серед військовослужбовців, які мають право на УБД, оформлені зараз лише 30 тисяч. Бо треба писати заяву, збирати довідки, проходити різні комісії в різних міністерствах. Ми вважаємо, що ця паперова тяганина абсолютно непотрібна», — вважає Петро Порошенко.
«Під час засідання робочої групи в парламенті з питань військових я ініціював, щоб бійці по QR коду мали можливість узаконити свій статус УБД», — пояснив п’ятий президент.

Схожі новини