Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Відсторонення секретаря Полтавської міськради це продовження демонтажу місцевого самоврядування»

  • 29.07.2023, 09:30
  • 686

«Європейська Солідарність» змушена констатувати, що в День Державності країна знову має спостерігати процес демонтажу елементів державності, зокрема — місцевого самоврядування

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Відсторонення секретаря Полтавської міської ради, в. о голови Андрія Карпова від ведення засідання ради у його присутності відбувалося без законних підстав, а отже є порушенням закону.

На жаль, подібні порушення ми вже спостерігали в багатьох інших містах, зокрема в Чернігові, Рівному, багатьох інших місцевих радах, які не контролює влада, бо виборці мали іншу волю щодо місцевого самоврядування.

У 2020 році «Слуга народу» програла місцеві вибори, отримавши розгромний результат в багатьох обласних і місцевих радах, не спромігшись провести жодного мера від своєї партії. Люди тоді показали команді Зеленського жовту картку. Зараз, під егідою воєнного стану, Банкова системно знищує децентралізацію, одну з найуспішніших проєвропейських реформ, проведену нашою командою.

Водночас ми чуємо зауваження наших виборців щодо роботи полтавської команди і особисто Андрія Карпова.

Партія вважає, що курс Олександра Мамая не може бути продовжено, що Полтава потребує зміни корумпованих представників його команди і якісного управління містом.

Також фракція «ЄС» в Полтаві отримала чіткі установки щодо позиції із заборони московського патріархату в місті, пріоритетної уваги допомоги армії та особливо полтавським підрозділам ЗСУ, відповідної політики історичної памʼяті, які сповідує «Європейська Солідарність».

Усі рішення у міськраді мають відбуватися у чіткій відповідності до законів України.

Очевидно, що «Слуга народу» розставляє своїх людей на ключові посади, аби, зокрема, зосередити в своїх руках всі бюджетні фінансові потоки. Замість боротися з корупцію в центрі і на місцях, влада цементує авторитаризм через незаконні рішення.

Схожі новини