Передплата 2024 «Добрий господар»

Які тенденції показав мультипредметний тест абітурієнтів Львівщини?

Які тенденції показав мультипредметний тест абітурієнтів Львівщини?

Мультипредметний тест (ЗНО), який складали у Львівській області показав неабиякі здібності школярів. З понад 21-ї тисячі зареєстрованих випускників — дванадцять учнів із максимальними 600 балами, 606 абітурієнтів склали тест на 200 балів. Загалом ні Інтернет, ні світло під час складання тесту не підвели.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Іван Собко.

«Такі результати — це фантастика і дуже круто, — зауважив чиновник. — Діти працювали над собою, попри складний час ковіду та війни. Діти правильно розставляли акценти».

Чиновник сказав, що хороші результати ЗНО абітурієнтів Львівщини це і велика заслуга педагогів навчальних закладів. Мав на увазі сучасні методи навчання в школах.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска додав:

«Учасники із Львівщини становили 8,3% (через війну тести тут складали і випускники ВПО), — каже він. — Відсоток 600-бальників утричі вищий, ніж в середньому по Україні. Серед тих, хто здобув двісті балів, удвічі більший відсоток, ніж в середньому по Україні. Це добре свідчить про нашу систему освіти і про вчителів».

За словами Олега Паски, цьогорічні результати мультипредметного тесту доволі хороші, але їх не можна порівнювати з минулорічними — це був перший рік широкомасштабної війни, а отже ЗНО відбувалося в екстремальних умовах.

«Але торік Львівщина теж була серед лідерів по Україні, — продовжує розмову Олег Паска. — Вірю, що повернемося до покращеного формату ЗНО, можливо, з онлайн-тестуванням».

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк додала: «Цього року у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти на складання мультипредметного тесту зареєструвалося на 13 тисяч учасників більше, ніж торік. Доброю є явка учасників — 95%. невеликий відсоток тих, хто захворів чи мав іншу поважну причину ми зареєстрували на додаткову сесію».

Схожі новини