Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кредобанк підтримав постановку п'єси Александра Фредра у львівському театрі ім. Марії Заньковецької

  • 26.06.2023, 16:45
  • 712

Кредобанк виступив меценатом постановки п'єси «Дами і гусари» всесвітньо відомого польського драматурга Александра Фредра в Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької у Львові. Прем'єра вистави відбулася 24 червня

Постановка п'єси була приурочена до року Александра Фредра, яким 2023 рік оголосили в Польщі. П'єса «Дами і гусари» є однією з найпопулярніших комедій драматурга, яка була написана у 1825 році та успішно ставиться у різних театрах світу. Твір був однієї з перших вистав, що поставили у роки заснування нинішнього театру ім. Марії Заньковецької у Львові. Цьогоріч це відбулося вдруге за всю історію театру.

«Кредобанк як частина групи PKO Bank Polski у своїй соціальній діяльності послідовно підтримує українсько-польські культурні проекти. Цьогоріч ми вирішили підтримати постановку п'єси Александра Фредра, чия постать найбільше уособлює поєднання польського та українського народів. Фредро — великий польський драматург та водночас почесний громадянин Львова, великий львів'янин, який у ХІХ столітті зробив багато для формування культури нашого міста та нашої спільної культурної спадщини. Повернення його п'єс на львівську сцену — чи не найкращий спосіб вшанувати пам’ять великого львів'янина», -- говорить директор департаменту комунікацій АТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський.

Граф Александр Фредро (20 червня 1793 — 15 липня 1876) — автор комедій, казкар, мемуарист, посол Галицького кра йового сейму. Серед найбільше відомих його творів — мемуари «Сім мішків гречаної вовни («Trzy po trzy»), казки «Віслючок у яслах», «Павел і Ґавел», комедії «Чоловік і дружина», «Чужоземщина», «Помста», «Ануїтет» та інші. Твори Александра Фредра входять до золотого фонду польської літератури, а казки включено до програми дитячого читання в Польщі.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини