Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Наша місія — допомогти херсонцям, які опинилися у складних умовах і відмовилися від евакуації»

У Львові в ресторані Парку культури збирають допомогу для постраждалих херсонців. Є потреба в ліках, засобах гігієни та надувних човнах

Фото авторки
Фото авторки

У львівському ресторані Park. Art of rest, що в Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького, відкрили гуманітарний штаб для збору необхідних речей, які вже 10 червня відправлять у Херсон. Це продукти харчування, засоби гігієни, питна вода, корми для братів наших менших, одяг, пледи, медикаменти… Ці речі волонтери повезуть у Херсон, аби допомогти людям з підтоплених населених пунктів, які постраждали через підрив рашистами дамби Каховської ГЕС.

Журналістка «ВЗ» відвідала ресторанний штаб в парку культури, поспілкувалася з людьми, які хочуть допомогти херсонцям.

Керуюча ресторану Ольга Малішевська показує мені гуманітарний штаб. Він постав у гардеробі ресторації, який вже вщент заповнений необхідними речами. Клич ресторан дав в обід 8 червня, а вже до вечора львів'яни принесли чимало речей для жителів Херсонщини.

Ольга каже, найбільш активні - молодята, які невдовзі святкуватимуть в ресторані одруження. Приходять в ресторан не з пустими руками. Несуть для херсонців одяг, печиво, продукти тривалого зберігання — тушонки, рибні консерви, консервовані овочі… А один львів‘янин вирішив принести в штаб надувний човен. Зараз чоловік не користується човном, а херсонцям він неабияк знадобиться.

«Наша місія — допомогти херсонцям, які опинилися у складних умовах і відмовилися від евакуації, — розповідає Ольга Малішевська. — Люди сподіваються на спад рівня води і не хочуть покидати свої домівки. Тому є велика потреба у зборі речей для херсонців. Штаб зі збору речей ми організували разом з благодійним фондом „Протея“, який очолює Соломія Яців. На вихідні зібрану допомогу повезуть хлопці зі Стрия, які систематично возять допомогу в Херсон, а також стоматологи, які лікують захисників та населення в Херсоні. Їдуть туди — везуть гуманітарну допомогу, а назад — евакуюють людей. Допомогу з нашого ресторану буде відправлено в Пункт незламності Херсона».

У гуманітарному штабі ресторану приносять бутильовану воду для херсонців.
У гуманітарному штабі ресторану приносять бутильовану воду для херсонців.

Ольга Малішевська каже, у штабі є потреба в засобах гігієни для людей старшого віку та діточок.

«Поїдемо в супермаркет на закупи необхідних речей, яких наразі не вистачає, — каже вона. — Також херсонці потребують теплих речей, пледів. Наш ресторан віддасть херсонцям свої пледи. Закупимо також продукти. Зараз чекаємо на поступлення партії взуття, човнів. Ще один бус з допомогою для херсонців плануємо організувати також в неділю. Будемо допомагати херсонцям стільки це буде потрібно».

Ольга Малішевська показує корми для тварин, які принесли небайдужі львів’яни в ресторан спеціально для херсонських братів наших менших.
Ольга Малішевська показує корми для тварин, які принесли небайдужі львів’яни в ресторан спеціально для херсонських братів наших менших.

Схожі новини