Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія довго готувала підрив Каховської ГЕС, — розвідка

  • 07.06.2023, 12:20
  • 759

Публічна інформація беззаперечно доводить причетність рф до підриву Каховської ГЕС

Фото із мережі
Фото із мережі

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Навіть якщо ми подивимося на хронологію реакцій пропагандистів, „офіційних осіб“ рашистського режиму щодо сьогоднішніх подій, ― там видно: спочатку нічого не відбувається, потім — відбувається, але частково, а потім — винна Україна, але вони окупанти дуже тішаться, що острови, на яких нібито базувалися наші захисники, затоплено», — зазначив Юсов.

Він додав, що була хаотичність реакцій російської пропаганди на підрив Каховської ГЕС. Юсов зазначив, що з огляду на інженерні особливості споруди, лине росіяни могли здійснити такий масштабний підрив. У будь-кого іншого не було фізичної можливості та засобів здійснити такий підрив.

«Україна інформувала публічно, а також і партнерів іншими каналами про те, що готується мінування і можливий підрив. Це не спонтанний акт, це теракт, який готувався [росіянами] дуже довго», — заявив Юсов.

За словами представника воєнної розвідки України, Сили безпеки та оборони держави готувались до різних варіантів поведінки російських терористів, зокрема — й до ймовірності підриву Каховської ГЕС.

Схожі новини