Передплата 2024 ВЗ

У Стрийському парку висадили 300 кущів троянд

  • 02.06.2023, 18:45
  • 2 136

У Стрийському парку вперше висадили плантації троянд різних сортів і кольорів. Квіти подарувала благодійниця

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

«Сьогодні люди, як ніколи, потребують позитивних емоцій. Тому цьогоріч зробили особливий акцент саме на квітах, хоча будуть й інші приємні сюрпризи, які милуватимуть і заспокоюватимуть. Прагнемо зробити так, аби люди, споглядаючи таку красу, психологічно розвантажувалися», — зазначила очільниця парку Олена Мазурик.

Кілька сотень кущів троянд Стрийському парку подарувала благодійниця Тамара Кримчак. Вона вже довго займається квітковим бізнесом і захотіла, аби її улюблений парк зацвів ще й трояндами.

У парку вже висадили близько 300 кущів різних сортів троянд: Ебб Тайд, Голден Бордер, Моді Блу, Керіо, Піоні Пінк, Помпонелла, Мімі Еден, Хендель та інші. У планах — засадити всі клумби в парку трояндами.

Локації, на яких висадили троянди, поки не вказали, аби крадії не встигли викорчувати кущі ще до їхнього цвітіння. Та директорка парку зауважила, що цієї весни відвідувачі склали тест на порядність і, за деякими винятками, тюльпанів не зривали.

Так багато троянд у Стрийському парку не було вже давно, додали працівники. Тому на початку серпня тут очікують на справжній трояндовий бум — і навіть патріотичні клумби із синьо-жовтих троянд.

Схожі новини