Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На площі Ринок у Львові висадили нові квіти (ФОТО)

  • 02.06.2023, 17:30
  • 1 254

Там з’явилися вербена бонарська, рудбекія та ехінацея — понад 10 видів рослин

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

«Наша клумба нової хвилі на площі Ринок набирає все нових барв. Уже на повну силу квітують шавлія, котовник, іриси, наперстянка і алліуми, у активний ріст пішли просо, ковило і пеннісетуми», — зазначили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Садівники разом із підрядною фірмою «Гарденія» досадили ще рослин із теплиць Львівське комунальне підприємство «Зелений Львів». Квіти підібрали так, щоб вони цвіли поступово: коли одні відцвітають, інші лише розпочинають.

«Зазвичай ми досаджуємо клумби раз на рік. Навесні після того, як рослинки прокидаються, буває, що декотрі цибулини могли загнити чи висохнути — це природний процес. Ми просто доповнюємо ті види рослин певною кількістю.

Клумба на площі Ринок висаджена за європейською тенденцією. Вона називається клумбою нової хвилі і складається з посухостійких багаторічників — це є злаки, такі квіти, які не потребують дуже великого догляду і поливу. Рослинки є максимально природніми і виглядають як польові", — додала Оксана Луцко, заступниця начальниці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Садівники закликають львів'ян та гостей міста приходити милуватися квітами.

Схожі новини