Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ затримала колаборанта, який грабував будинки на тимчасово окупованій Луганщині

  • 02.06.2023, 15:30
  • 531

Служба безпеки затримала на Київщині ще одного ворожого агента, який майже півроку добровільно співпрацював з окупантами на тимчасово захопленій території Луганської області

Фото СБУ
Фото СБУ

Колаборантом виявився проросійськи налаштований працівник агрокомпанії одного із селищ Сватівського району.

Під час окупації населеного пункту він одразу підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Відомо, що колаборант перевозив особовий склад та російські боєприпаси. Також на своєму подвір'ї зловмисник влаштував «СТО» для ремонту російської військової техніки, зокрема — підбитих рашистських БТРів.

За це окупанти дозволяли йому безперешкодно їздити по району і грабувати будинки людей, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Навесні 2023 року, коли в результаті наступальних дій ЗСУ лінія фронту наблизилася до околиць його селища, він виїхав на Київщину. Тут він намагався «легалізуватися» під виглядом переселенця зі сходу України і навіть почав оформляти соціальну допомогу.

Співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали фігуранта у Борисполі. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зараз він під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Схожі новини