Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Наступний тиждень має бути проривним у виконанні критеріїв членства в Європейському Союзі: деталі

  • 28.05.2023, 12:25
  • 414

Наступний тиждень має ключове значення для виконання Україною умов членства в Європейському Союзі

Петро Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності
Петро Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності

Про це заявив Петро Порошенко під час 15-го щорічного Київського Безпекового Форуму «За Нашу і Вашу Свободу / Fighting for NATO».

«Наступний тиждень буде критично важливим для нашої євроатлантичної інтеграції. Це стосується і президента, і уряду, і парламенту. Йдеться про свободу висловлення поглядів, особисті свободи людей, Конституційний Суд, верховенство права. Все, з цим пов’язане, буде поставлене на голосування. Ми маємо об'єднуватися і працювати разом», — наголосив Порошенко.

Він зазначив, що треба забезпечити чіткий графік щодо членства в Євросоюзі: «жовтень — це завершення оцінки українських здобутків про початок переговорів, і грудень — це рішення Європейської Ради щодо початку переговорів. Це надзавдання для нас, і ми не маємо іншого варіанту. Вікно можливостей дуже вузьке, ми маємо почати переговори про членство за цього Європарламенту, за цієї Єврокомісії і за цієї Ради Європейського Союзу. Буде безвідповідально, якщо ми не вийдемо на цей результат», — застерігає п’ятий президент.

«Переговори завершаться, коли ми станемо членами Євросоюзу, тому давайте крок за кроком будемо виконувати вимоги і рекомендації Венеційської комісії та Євросоюзу», — закликав Порошенко.

Схожі новини