Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко обговорив з експрем'єром Австралії Тоні Ебботтом створення трибуналу для путіна

  • 28.05.2023, 10:16
  • 720

Петро Порошенко зустрівся із Тоні Ебботтом, який у 2013−2015 роках був прем'єр-міністром Австралії, і обговорив з ним створення міжнародного трибуналу для путіна та його поплічників

«Як завжди, дуже конкретна, предметна та відверта розмова, передусім про те, як допомогти Україні перемогти у війні, розвʼязаній російським агресором. Висловили переконання у неодмінній перемозі України та притягненні агресора до міжнародної відповідальності. Кожного дня росія множить свої злочини в Україні, і обстріл Дніпра додаткового доводить необхідність трибуналу для путіна та його посіпак», — повідомив Порошенко у Facebook.

Петро Порошенко і Тоні Ебботт докладно обговорили ситуацію на фронті та нагальні потреби української армії - передусім для захисту неба, обʼєктів критичної та цивільної інфраструктури.

«Я неймовірно вражений, здивований тією винахідливістю, яку українці проявили за останні 15 місяців, захищаючи свою країну», — сказав Ебботт. Він також ознайомився із діяльністю волонтерів та Фонду Порошенка, спрямованою на допомогу ЗСУ.

«Я побачив роботу, яку тут виконали Петро та його команда, дуже важливі практичні способи забезпечення максимальної ефективності українських Збройних Сил — мобільні майстерні, мобільні центри експлуатації БПЛА, мобільні лазне-пральні комплекси. Це саме те, чим займаються творчі люди. І це те, що також відрізняє українські Збройні Сили від їхніх супротивників. Це — народна війна, війна народу за свою свободу», — наголошує австралійський політик.

П’ятий президент подякував Ебботту за його активну позицію та зусилля із зміцнення міжнародної єдності та солідарності на підтримку України.
«Тоні Ебботт був пліч-о-пліч з нами з першого моменту російської агресії в 2014 році. Він був одним з перших разом з прем'єр-міністром Канади Харпером, хто доставив перше спорядження, першу форму для українських Збройних Сил. Відтоді він може вважатись співбатьком-засновником українських Збройних Сил», — нагадав Порошенко.

«Ми працювали разом, починаючи зі створення спеціального трибуналу для російської влади за терористичний напад на MH-17 і зараз, коли Ентоні буде членом Ради безпеки Київського Безпекового форуму. Я справді у захваті, тому що ми погодилися, що завдяки сьогоднішньому візиту Ентоні наша допомога з Австралії буде значно збільшена», — наголосив Порошенко.

«Ми також обговорили можливості налагодження співпраці з українською діаспорою та громадянським суспільством в Австралії для забезпечення нагальних потреб ЗСУ на фронті. Відзначили важливості збереження внутрішньої єдності в Україні, яка є головним активом як для перемоги над агресором, так і для подальшого розвитку держави», — зазначає Петро Порошенко.

Схожі новини