Передплата 2024 «Добре здоров’я»

П’ять заступників має тепер міський голова Дрогобича

25 травня у Дрогобичі завершила роботу XXXVII сесія міської ради. Нагадуємо читачам, що для цього знадобились три пленарні засідання

Найбільш «гарячою» та непередбачуваною виявилось тритижневої давнини перше пленарне засідання, на якому неочікувано для багатьох більшістю депутатських голосів було оголошено недовіру першому заступнику міського голови Ігорю Герману, а також двом іншим — заступнику з питань діяльності виконавчих органів, керуючому справами виконкому Володимиру Коцюбі та заступнику з комунальних питань Роману Москалику.
Швидко знайти консенсус з претендентами на вакантні посади виявилось непростою справою. Вийти на спільно узгоджені кандидатури вдалося лише після двох тижнів перемовин, які тривали між міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою та представниками депутатських фракцій. Врешті домовились. Обранці територіальної громади дружно проголосували за тих людей, яким довірено очолити ключові напрями роботи.

Як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, на посаду першого заступника міського голови затверджено досвідченого підприємця, керівника бюджетної комісії ради Романа Бейзика. У своєму вступному слові новий перший заступник голови наголосив, що своє головне завдання на новій посаді вбачає в тому, щоб «повернутись лицем до бізнесу».

Посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів, а також гуманітарних та соціальних відносин отримав Юрій Кушлик. Він — один із теперішніх депутатів ради. Вважає, що упродовж останнього часу між депутатським корпусом і виконавчим комітетом виросла стіна непорозуміння. Ставши заступником голови, подбає про те, щоб покращити комунікацію між двома «гілками» влади.

Василю Качмару, який вже має досвід роботи на посаді заступника міського голови Дрогобича, цього разу довірили очолити комунальний напрям. Своє головне завдання, як заявив під час вступу на посаду, бачить у поверненні Дрогобичу статусу прозорого міста, підсиленні юридичної роботи та цифровізації документообігу.

Четвертим заступником у новому складі перших керівних помічників мера став недавній очільник шкільної освіти Дрогобича Віталій Вовків.

За запропоновані кандидатури заступників депутати проголосували пакетним способом. Тарас Кучма, зважаючи на останні кадрові пертурбації, які відбулись на недавній сесії, тепер має п’ять заступників. Андрій Ковч, п’ятий із них, який курує гуманітарний та соціальний напрями ради, разом із секретарем Дрогобицької міської ради Орестом Каракевичем діють на фронті.

Схожі новини