Передплата 2024 ВЗ

росіяни перекидають сили та збільшують кількість блокпостів в окупованих районах Херсонщини, — ОК «Південь»

  • 25.05.2023, 17:30
  • 483

Окупанти продовжують атакувати Херсонщину та здійснювати обстріли з Кінбурнської коси. Також на тимчасово окупованих територіях ворог збільшує кількість блокпостів через активізацію перекидання своїх сил та засобів

Наслідки обстрілів Херсона. Фото із мережі
Наслідки обстрілів Херсона. Фото із мережі

Про це повідомила керівник об'єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ситуація досі є досить складною, ворог продовжує атаки, зокрема — з повітря. Намагається атакувати керованими бомбами в напрямку Херсонщини, на Бериславському напрямку. Також продовжує обстріли з Кінбурнської коси, зокрема по Очакову вдарив важкою артилерією, і є влучання в житловий будинок, там спалахнула пожежа, зараз рятувальники працюють», — розповіла Гуменюк.

Так окупанти намагаються просувати наратив, що від них безпосередньо залежить вирішення питання щодо можливості функціонування міжнародних транспортних шляхів у Дніпровсько-Бузькому лимані та зернової ініціативи.

Щодо ситуації на окупованій частині Херсонщини, Гуменюк зазначила, що ворог збільшує кількість своїх блокпостів та перекидає сили і засоби.

«На окупованій частині ситуація достатньо стала. Ворог продовжує тиснути на мирне населення, збільшує кількість блокпостів саме через те, що постійно маневрує своїми силами та засобами. А для того, щоб інформація про це не переходила до Сил оборони, вони намагаються максимально фільтрувати все населення, яке так само мандрує транспортними шляхами», — зазначила Гуменюк.

Зокрема, за її словами, люди намагаються виїхати самостійно там, де приймається рішення про евакуацію. Місцеве населення робить усе можливе, аби не йти на пропозиції окупаційної влади. Адже окупанти формують виїзди безпосередньо в ті населені пункти, де це вигідно окупаційним військам, щоб створити живий щит, або ж для того, щоб «латати демографічні дірки за порєбріком». Зокрема, українцям пропонують селитися у Воркуті або в Магадані.

Схожі новини