Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ затримала російського агента на Донеччині (ФОТО)

  • 25.05.2023, 10:30
  • 659

Він готував підрив залізничної колії в Авдіївці

Фото СБУ
Фото СБУ

«За даними слідства, поплічником агресора є працівник залізничної станції з м. Українськ, якого у березні поточного року ФСБ дистанційно залучили до негласної співпраці. До російської спецслужби він потрапив як активний користувач заборонених соцмереж, де залишав коментарі на підтримку рашистів. Для вербування через інтернет ФСБ задіяла свою інформаторку з тимчасово захопленої території Донеччини. Нею виявилась медпрацівниця російського окупаційного угруповання „Спарта“. Надалі саме вона була „на зв’язку“ з фігурантом», — йдеться в повідомленні.

Спочатку він передавав окупантам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку та координати розташування підрозділів ЗСУ на території Покровського району.. Потім отримав завдання провести диверсії на залізничній колії на Авдіївському напрямку.

«Так окупанти планували порушити логістику Сил оборони, зокрема — щодо забезпечення українських захисників пальним та боєприпасами. Для вчинення диверсії російський агент мав забрати вибухівку із заздалегідь підготовленого схрону і замасковано встановити її поблизу лінії рухомого складу», — зазначили у спецслужбі.

Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, задокументували злочинну діяльність і затримали його. У затриманого вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності проти України.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Схожі новини