Передплата 2024 ВЗ

«У нас один ворог і одна Україна»

  • 18.05.2023, 21:23
  • 830

Петро Порошенко у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу пише у Facebook, що сьогодні всі громадяни України розділяють біль кримських татар

«Ворог у нас спільний, і Україна у нас одна», — пише п’ятий Президент.

«Сьогодні я — кримський татарин. Кожного 18 травня, починаючи із 2014 року, я кажу так, бо розділяю біль кримськотатарського народу. Який майже 80 років тому пограбували та по-звірячому вигнали із своєї Батьківщини. Сьогодні ми — кримські татари. Це почуття поділяють мільйони українців, бо геноцид, який вчинили сталінські кати, — один із найтяжчих злочинів, який можна вчинити проти людини», — констатує Петро Порошенко.

«Режимники путіна унаслідували криваві методи червоного терору та із окупацією та незаконною анексією Криму занурили кримських татар у страх, приниження та тортури. І до цього дня їм доводиться проходити через викрадення, катування, позбавлення волі. Але мужні кримські татари не схиляють голову перед катами. Боряться за справедливість, пліч-о-пліч з українцями воюють на фронті, захищаючи українську землю в лавах Збройних Сил», — пише Порошенко.

«Ми звільнимо українську землю від російських окупантів. Та повернемо синьо-жовтий прапор і прапор кримськотатарського народу до українського Криму», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини