Передплата 2024 «Добра кухня»

Завагітніла у 12 років: на Львівщині 13-річна школярка народила від 15-річного юнака

  • 16.05.2023, 16:30
  • 1 592

На Львівщині 13-річна школярка народила дитину від 15-річного хлопця — безробітного студента другого курсу Миколаївського професійного ліцею. Проти нього розпочали кримінальне провадження за підозрою у зґвалтуванні неповнолітньої

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

Як пише Zaxid.net з покликанням на джерела у прокуратурі, статеві стосунки між неповнолітніми відбулися за взаємною згодою. Школярка завагітніла минулоріч улітку, а навесні народила.

У медіа вказували, що пара офіційно одружилася, однак інформацію про шлюб неповнолітніх у пресслужбі Нацполіції Львівщини не підтвердили.

У матеріалах суду теж йдеться про те, що хлопець неодружений.

Як повідомила «УП. Життя» речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська, досудове розслідування триває (ст. ККУ 152).

28 квітня новоспечений батько отримав від правоохоронців підозру у зґвалтуванні малолітньої.

Суд хлопця відпустив під особисте зобов’язання, обравши запобіжний захід на шістдесят днів — до 2 липня 2023 року включно.

Юнак протягом вказаного періоду повинен приходити до слідчого, прокурора та/або суду за вимогою, а також повідомляти зміну свого проживання.

Якщо провину хлопця доведуть — йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення.

Як відомо, в Україні офіційно одружитися можуть лише особи, які досягли шлюбного віку: чоловіки — 18 років, жінки — 17.

Та за деяких обставин дозвіл на шлюб можна отримати і раніше за рішенням суду. Зокрема, це можливо від16 років, якщо відповідає інтересам людини.

В особливих випадках суд може дозволити шлюб від 14 років. Йдеться про вагітність, народження дитини, фактичні шлюбні відносини.

Схожі новини