Передплата 2024 «Добрий господар»

Волоський горіх захищає кишечник від запалень та захворювань

Протизапальні сполуки у волоських горіхах зменшують не лише запалення шлунка, а й ризик виникнення раку товстої кишки

Волоський горіх. Фото pexels
Волоський горіх. Фото pexels

Дослідники зі США виявили, що во­лоські горіхи можуть захистити від ви­разкового коліту — захворювання кишеч­нику, яке спричиняє стійке запалення та утворення виразок у травному тракті. Протизапальні сполуки у волоських горіхах зменшують запалення та знижують ризик виникнення раку.

Волоські горіхи містять найбіль­шу кількість альфа-ліноленової кис­лоти (ALA), незамінної жирної кисло­ти омега-3, яка може знизити кров’яний тиск та рівень холестерину у крові. Волоські горіхи також багаті на корисні спо­луки, зокрема фенольні антиоксиданти, які допомагають запобігти різним захворю­ванням, як-от діабет, неврологічні розлади, запальні захворювання та рак.

Дослідження показали, що висо­кий вміст клітковини у волоських горі­хах корисний для людей, які страждають від захворювань кишечнику. Регулярне вживання волоських горіхів може покра­щити ліпідний обмін та збільшити виро­блення антиоксидантів у товстій кишці. Медики рекомендують з'їдати на день 2−3 горіхи.

Схожі новини