Передплата 2024 ВЗ

У Бориславі оголошено карантин!

У Бориславі та селі Попелі, яке входить до складу Бориславської ОТГ, цього тижня через два виявлені випадки сказу в тварин оголошено карантин

Таке рішення прийнято на недавньому засіданні протиепізоотичної комісії Дрогобицької районної державної адміністрації. До виявлених на території Бориславської ОТГ теперішніх випадків сказу аналогічні «історії» мали місце у двох інших селах, Доброгостові та Грушеві, які входять до складу Дрогобицької та Трускавецької ОТГ. І в Грушеві, і в Доброгостові оголошені цього року карантинні обмеження вже анулювали. Дякувати Богові, обійшлося без неприємних продовжень. Нових випадків небезпечної хвороби у згаданих селах не зафіксовано. На щасливий для себе фінал, звісно ж, сподіваються і в Бориславі, де на одній із вулиць міста дві собаки загризли лисицю, в якої згодом і було виявлено сказ. Тепер домашні тварини перебувають під наглядом, проходять імунізацію. За кілька днів до цього аналогічний випадок стався і в згаданих Попелях, де сказ виявили в собаки, який контактував з лисицею.

Нічого дивного у виявлені випадків небезпечної хвороби немає. Для Дрогобиччини — це не рідкість. Мало хто на таке увагу звертає. Попри оголошені відповідними службами попередження та заходи, які реалізуються з профілактичною метою, люди в регіоні, як, зрештою, і внутрішньо переміщені особи, «трагедії» з оголошених карантинних обмежень не роблять. Серед домашніх тварин, яких у вихідні дні їхні господарі вигулюють у міському парку Борислава, рідко побачите собаку з намордником. Окрема тема — коти. З ними діти цілуються та фотографуються. І ніякий сказ їм не указ!

Схожі новини