Передплата 2024 «Добра кухня»

Роздали піґулки для тварин

Усім відомо, що хворіють і дикі тварини. Але не всі знають, що люди навчилися їх дистанційно лікувати, зокрема від вкрай небезпечного сказу. Роблять це з допомогою капсул-приманок, завбільшки з сірникову коробку, які мають привабливий запах м‘ясо-кісткового борошна. Такі брикетики природоохоронці розкидають там, куди часто приходять тварини, — на узліссях, на узбіччях доріг, на сільськогосподарських угіддях, біля водойм

Споживши таку вакцину, лисиця вбережеться від сказу.
Споживши таку вакцину, лисиця вбережеться від сказу.

У вересні, вдруге у цьо­му році (перший раз — навес­ні), у Львівській області прове­ли імунізацію диких м’ясоїдних тварин від сказу. 1400 спеці­альних желеподібних брике­тів із цією вакциною розкидали у місцях, де, за спостережен­нями єгерів, часто з’являються лисиці, вовки, єнотовидні со­баки, інші тварини. Підібрав­ши такий «бульйонний ку­бик», та чи інша тварина лікує себе від вірусів сказу, які, з ве­ликою ймовірністю, живуть в її організмі. І вже через 21 день після споживання «піґул­ки» ця тварина матиме опір­ність до небезпечної хвороби.

Загалом на Львівщині задля здоров‘я диких тварин вруч­ну (раніше це робили з літаків) розповсюдять понад 300 тисяч вакцин «Орісвак» вітчизняно­го виробництва. Препарата­ми охоплять більш ніж 12 тисяч гектарів. Ці ліки допоможуть виробити у диких тварин стій­кий імунітет до хвороб.

Природоохоронці засте­рігають проти того, щоб наші співвітчизники підбирали, пе­реносили чи нищили приман­ки-вакцини. Їх призначено для братів наших менших, яким треба обов‘язково допомогти.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень