Передплата 2024 ВЗ

В Україні висадили мільйон дерев життя. На Львівщині - три тисячі саджанців дуба, сосни, модрини…

У рамках екологічної ініціативи волонтери збирають кошти на дрони для фронту

Фото організаторів акції «Мільйон дерев життя»
Фото організаторів акції «Мільйон дерев життя»

У суботу, 22 квітня, по всій Україні відбулася традиційна акція «Мільйон дерев життя». У сімдесяти лісництвах в усіх регіонах країни (крім окупованих), висадили мільйон нових дерев різних порід, серед яких хвойні.

Як розповіла для «ВЗ» ініціаторка громадської ініціативи «Мільйон дерев життя», громадська діячка Анна Крисюк, аналогічна екологічна акція відбулася у багатьох країнах світу. В Україні волонтери не лише садили дерева, а й збирали гроші на дрони для передової.

Головний лісівник Львівщини Анатолій Дейнека поінформував «ВЗ», що сьогодні в рамках масштабної кампанії на Жовківщині висадили три тисячі саджанців дуба, сосни і модрини. Дерева садили разом з дітьми, волонтерами, громадськими активістами та вихованцями Львівської національної академічної чоловічої хорової капели «Дударик». Співаки посадили саджанці калини і підбадьорювали тих, хто садив ліс, своїми патріотичними піснями.

«Ця ініціатива є щорічною, — каже пан Дейнека. — Завдяки громадській організації „Добро.Дій“, Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та фонду „Озеленення України“ садіння дерев відбувається на Львівщині вже десятий рік поспіль. Сьогодні наша природа і ліси — не тільки „легені планети“, це бліндажі, це фортифікації, це опалення і навіть муляжі… Ліси „воювали“ на боці УПА і ліси „воюють“ на боці України».

«російські окупанти нищать не тільки наші міста та села, вбивають і калічать людей, а й руйнують цілі екосистеми у прифронтових областях, — розповів волонтер та учасник акції у Львівській області Максим Кухарчук. — окупанти понищили багато лісів. Тому наш святий обов’язок — посадити навесні якомога більше лісу, щоб відновити екосистему».

Схожі новини