Як довго можна зберігати варені яйця, щоб не отруїтися
Варені яйця — ходовий продукт для людини, яка дбає про здорове харчування. Однак іноді люди варять багато яєць, тож треба знати, як їх зберігати
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/488591/iaitsia.jpg)
Зберігання варених яєць у холодильнику — чудовий спосіб продовжити їхній термін придатності. Яйця можуть зберігатися у холодильнику до 20 днів, якщо шкаралупа ціла та не пошкоджена.
Однак, якщо ви вирішили зберігати варені яйця за кімнатної температури, що неприпустимо робити це довше, ніж 12 годин. Якщо цей час перевищено, яйця можуть бути небезпечними для вашого здоров’я. Тріснуті шкаралупи також збільшують ризик забруднення продукту різними мікроорганізмами.
Щоб продовжити термін зберігання яєць, можна скористатися ефективним методом: змастити шкаралупу варених яєць олією. Це допоможе закрити її пори та продовжити термін зберігання яєць до сорока днів у холодильнику. Проте перед вживанням краще перевірити яйця на свіжість і не ризикувати своїм здоров’ям.
Час варіння яєць також важливий. Щоб зварити курячі яйця круто, їх слід покласти у каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім яйця потрібно вийняти з води, дати охолонути і класти охолодженими в холодильник.
Правильне зберігання яєць — важливий фактор, який впливає на безпеку їх вживання та свіжість. За зберігання в холодильнику яйця слід поміщати в спеціальний контейнер, щоб уникнути пошкодження шкаралупи. За будь-якого сумніву щодо свіжості та якості продукту краще не ризикувати та викинути яйця.
До речі, перед приготуванням курячі яйця потрібно обов’язково мити. Більшість інфекцій гинуть за кілька хвилин кипіння в окропі. Однак, коли ви берете яйце, всі збудники залишаються на руках, і далі ви поширюєте їх по всій кухні.