Передплата 2024 ВЗ

Як довго можна зберігати варені яйця, щоб не отруїтися

Варені яйця — ходовий продукт для людини, яка дбає про здорове харчування. Однак іноді люди варять багато яєць, тож треба знати, як їх зберігати

Зберігання варених яєць у холодильнику — чудовий спосіб продовжити їхній термін при­датності. Яйця можуть зберіга­тися у холодильнику до 20 днів, якщо шкаралупа ціла та не по­шкоджена.

Однак, якщо ви вирішили зберігати варені яйця за кім­натної температури, що непри­пустимо робити це довше, ніж 12 годин. Якщо цей час переви­щено, яйця можуть бути небез­печними для вашого здоров’я. Тріснуті шкаралупи також збіль­шують ризик забруднення про­дукту різними мікроорганізма­ми.

Щоб продовжити термін зберігання яєць, можна ско­ристатися ефективним мето­дом: змастити шкаралупу ва­рених яєць олією. Це допоможе закрити її пори та продовжити термін зберігання яєць до со­рока днів у холодильнику. Про­те перед вживанням краще пе­ревірити яйця на свіжість і не ризикувати своїм здоров’ям.

Час варіння яєць також важ­ливий. Щоб зварити курячі яйця круто, їх слід покласти у кастру­лю, залити водою, довести до кипіння і варити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім яйця потрібно вийняти з води, дати охолонути і класти охоло­дженими в холодильник.

Правильне зберігання яєць — важливий фактор, який впли­ває на безпеку їх вживання та свіжість. За зберігання в холо­дильнику яйця слід поміщати в спеціальний контейнер, щоб уникнути пошкодження шка­ралупи. За будь-якого сумніву щодо свіжості та якості продук­ту краще не ризикувати та ви­кинути яйця.

До речі, перед приготу­ванням курячі яйця потрібно обов’язково мити. Більшість ін­фекцій гинуть за кілька хвилин кипіння в окропі. Однак, коли ви берете яйце, всі збудники зали­шаються на руках, і далі ви по­ширюєте їх по всій кухні.

Схожі новини