Передплата 2024 ВЗ

путін може використати в Україні «всі інструменти, які у нього залишилися», — The Guardian

  • 18.04.2023, 15:30
  • 1 271

Захід готується до того, що президент рф володимир путін використає в Україні «всі інструменти, які у нього залишилися»

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

На саміті міністрів закордонних справ G7 в Японії представники Британії заявили, що очікують від рф заходів у відповідь на майбутній контрнаступ ЗСУ і «повинні бути готовими» до екстремальної тактики, коли росія намагатиметься утримати окуповану територію України.

Минулого місяця експрезидент рф дмитро медведєв заявив, що рсія готова відповісти українцям, попередивши, що його країна використає «абсолютно будь-яку зброю», якщо Україна спробує повернути Крим, який рф окупувала у 2014 році.

Ймовірно, у кремлі визнали, що російські війська незабаром можуть розпочати оборону в Україні, оскільки їхній зимовий контрнаступ сповільнюється.

Ядерна риторика росії об'єднала міністрів G7, які після зустрічі 17 квітня засудили загрози як «неприйнятні» та розкритикували план путіна щодо розміщення тактичної ядерної зброї у білорусі.

Представники G7 заявили, що під час переговорів відбувся «відкритий обмін думками» щодо підходу до російсько-української війни, зокрема — з «майбутніми перспективами» припинення війни, які, за словами прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, зрештою завершаться переговорами.

Тим часом джерела у МЗС припустили, що єдиним способом остаточно завершити війну було б виведення російських військ з Криму, і щоб Захід дав Україні необхідні інструменти для цього.

Попри тиск з боку України та інших осіб, зокрема — колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, щодо збільшення військової підтримки, Велика Британія вважає, що вона забезпечує те, що потрібно країні. Джерела зазначили, що компанія вже виділяє свій «фонд на чорний день».

Трансатлантична група колишніх старших дипломатів і військових радників високого рівня заявила 17 квітня, що війна в Україні зайде в глухий кут, якщо Захід не наважиться «на все» і не збільшить рівень військової підтримки.

Група заявила, що «декларацій про непохитну підтримку» недостатньо, а «дії все ще не відповідають риториці» у відображенні військових оцінок у європейських столицях і Вашингтоні.

На саміті G7 міністри підтвердили свою прихильність «посиленню, повній координації та забезпеченню» санкцій проти рф, погодившись бути більш скоординованими, щоб запобігти ухилянню від заходів і боротися з третіми сторонами, які постачають зброю до росії.

Схожі новини