Передплата 2024 «Добра кухня»

Польща заборонила ввозити зерно та іншу сільськогосподарську продукцію з України

  • 15.04.2023, 19:15
  • 1 097

Польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, щоб убезпечити польський аграрний сектор

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відповідне розпорядження опублікував міністр розвитку і технологій Вальдемар Буда.

«Згідно із директивним рішенням Ради міністрів, я щойно підписав розпорядження про заборону імпорту сільськогосподарської продукції з України», — зазначив Буда.

До переліку заборонених продуктів — зернові, молоко, яйця та м’ясо птиці.

Лідер керівної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський оголосив про введення заборони на імпорт зерна та десятків інших видів продуктів харчування з України до Польщі.

«Від зерна до медової продукції», — зазначив він.

В інформації про поточну ситуацію в аграрному секторі зазначено, що «Рада міністрів обговорила поточну ситуацію на сільськогосподарському ринку і негативні наслідки російської агресії в цій сфері». Міністр сільського господарства і розвитку села представив поточні проблеми, пов’язані з надходженням сільськогосподарської продукції з України.

Відомо, що «члени Ради міністрів під головуванням прем'єр-міністра Матеуша Моравецького обговорили можливі рішення та офіційні дії, які Польща може вжити для захисту польських фермерів та споживачів». Були також розглянуті потенційні дії щодо стабілізації сільськогосподарського ринку, йдеться у повідомленні.

«Рада міністрів уповноважила міністра сільського господарства і розвитку села та міністра розвитку і технологій видати відповідні правові акти для захисту польського сільськогосподарського ринку від дестабілізації - в тому числі тимчасову заборону на імпорт сільськогосподарської та харчової продукції з України», — йдеться у заяві.

Зазначено, що «відповідні міністри перебувають у постійному контакті з українською владою з метою вирішення складної ситуації, пов’язаної з дестабілізацією на сільськогосподарському ринку».

Постанова набуде чинності з дня її опублікування. У ній вказано, що «до 30 червня 2023 року встановлюється заборона на імпорт на територію Республіки Польща товарів, що походять з території України або ввозяться з території України, перелічених у додатку до цієї постанови».

Схожі новини