Передплата 2024 ВЗ

Знецінила смерть українського військового і не вибачилася: українська блогерка Василіса Мазурчук потрапила у скандал

  • 14.04.2023, 10:50
  • 2 699

Українська блогерка Василіса Мазурчук, що перебуває в Ірландії, спричинила суперечки у мережі своїми відвертими коментарями щодо поведінки українського бійця, якого жорстоко стратили росіяни

Українська блогерка Василіса Мазурчук. Фото із мережі
Українська блогерка Василіса Мазурчук. Фото із мережі

Спочатку вона заявила, що не бачить у цьому ситуації достатньої мужності. Після шквалу критики, Мазурчук написала, що не має наміру видаляти свою публікацію та відмовляється вибачатися за свої слова.

У першому пості Мазурчук писала, що бійцеві перед смертю треба було поводитися гідно, як «Воллес у «Хороброму серці».

Відео, на якому російські окупанти жорстоко вбивають українського захисника, викликало загальне обурення у суспільстві, але думки Мазурчук розізлили українців, особливо з урахуванням її відсутності в Україні в цей важкий час.

«Господи, люди, дякую за те, що пишете і підтримуєте. Я не збираюся нічого видаляти, бо краще померти стоячи, ніж жити на колінах. Прокльони можуть собі запхати остуди далеко», — написала Васіліса.

У батальйоні «Донбас» спростували, що ця жінка коли-небудь в них працювала і загалом має стосунку до військового підрозділу.

«Друзі, офіційно заявляємо — ця особа не має жодного відношення до БСП НГУ „Донбас“. Дуже велике прохання — перевіряйте інформацію, перш ніж робити висновки», — йдеться у повідомленні.

Далі дівчина спробувала виправдатися, мовляв, її не так зрозуміли, і допис був не з метою висміяти загибель, а про те, що немає сенсу просити щось у нелюдів і вбивць.

Пізніше вона виправдання того, що вона зараз не в Україні. Як вона сама написала в «злому пості», виїхала в Ірландію вона лише тому, що боїться за дітей і не хоче сидіти в підвалах під час тривог.

«Я розумію лише одну категорію людей. Тих, які рятують дітей. Бо дітям нема чого робити по підвалах. Нема чого робити під тривогами. Нема чого робити у небезпеці», — написала вона.

Схожі новини