Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Рішення Вільнюського саміту має звучати так: „Ми, країни НАТО, запрошуємо Україну і український народ“»

  • 10.04.2023, 18:10
  • 777

Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради закликав країни-члени НАТО на саміті у Вільнюсі офіційно запросити Україну в Альянс

«Подивіться, яку дистанцію Україна пройшла за останні 9 років. У кінці 2013-го року членство України в НАТО підтримувало 16% українців. Зараз — понад 90%. Казав і кажу зараз, що членство України в НАТО є єдиною можливою гарантією майбутньою тривалого миру в Україні і безпеки на континенті», — наголосив Порошенко.

«Після того, як українці продемонстрували таку підтримку, після того, як Верховна Рада підтримала моє звернення, внісши відповідні зміни до Конституції України, хочу звернутися до наших країн-партнерів членів Євроатлантичного Альянсу з двома закликами. Заклик перший: не вірте путіну. Ніякі гарантії від росії не здатні захистити Європу. Європу зараз захищає лише Україна. І друге звернення: не бійтеся путіна. Ми не можемо дати нікому право вето на долю 40-ка мільйонного народу України, який прагне стати членом НАТО», — переконаний п’ятий президент.

«Це — стратегічне завдання, і ми маємо виправляти помилки 2008 року, коли всі старанно говорять про відкриті двері, тримаючи ці двері закритими для України, бо бояться налякати путіна. Вільнюс — саме те місце і саме той час, коли двері мають бути відкриті. Вільнюський саміт має стати історичним. І рішення Вільнюського саміту має звучати так: „Ми, країни НАТО, запрошуємо Україну і український народ“. Саме так має статися, і ми підтримуємо це», — резюмував Порошенко.

Схожі новини