Передплата 2024 «Добрий господар»

У росії заявили, що США будують в Україні нові «біолабораторії»

  • 07.04.2023, 20:15
  • 850

У міноборони рф знову поширюють фейк про біолабораторії США в Україні

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) зс росії генерал-лейтенант Ігор Кирилов заявив, що Штати відновили будівництво біолабораторій в Україні.

Він наголосив, що Вашингтон розширює формат підготовки українських біологів. Внаслідок цього, нібито, є ризик поширення небезпечних патогенів.

Він навіть назвав імена науковців, які, як він стверджує, причетні до створення білогічної зброї. Серед них — заступник голови Київського обласного лабораторного центру Наталія Родіна та директор Українського інституту проблем охорони здоров’я Олена Нестерова.

Вказав він також імена американських вчених: «Сьогодні ми доповнюємо список фігурантів біологічних досліджень Пентагону. Серед них: Еліот Джейкобс Перлман, керівник неурядової організації „Міжнародний інститут проблем ВІЛ та туберкульозу“ в Києві, брав безпосередню участь у створенні лабораторної бази для реалізації військово-біологічних досліджень на території України».

Від початку вторгнення російська пропаганда активно поширює фейки про десятки американських біолабораторій в Україні. У цих лабораторіях нібито вирощують бойових птахів та комах, які переносять віруси, що «вражають лише представників слов’янського етносу».

рф навіть скликала засідання Радбезу ООН для обговорення цього.

Схожі новини