Передплата 2024 «Добрий господар»

путін хоче сформувати в ООН антизахідну коаліцію, — аналітики

  • 01.04.2023, 10:30
  • 573

Нова концепція зовнішньої політики рф, яку схвалив володимир путін, спрямована на створення потенційної антизахідної коаліції

володимир путін. Фото із мережі
володимир путін. Фото із мережі

Та Китай до неї не приєднався.

«Нова концепція зовнішньої політики позиціонує Захід як антиросійську та міжнародну дестабілізаційну силу набагато більше, ніж попередня концепція 2016 року, і прямо заявляє, що США та їхні „сателіти“ розв’язали гібридну війну, спрямовану на послаблення рф», — йдеться у звіті військових аналітиків.

Вони нагадали, що путін намагався використати зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном 20−22 березня, щоб посилити спроби риторично згуртувати решту світу проти Заходу.

«Пропозиція диктатора сформувати антизахідний блок під час візиту Сі до Москви не була сприйнята позитивно, оскільки той відмовився приєднати Китай до геополітичного конфлікту, який путін передбачав із Заходом», — зазначають фахівці.

Вони також припускають, що рф вирішила оприлюднити нову Концепцію зовнішньої політики напередодні головування в Радбезі ООН, що створити інформаційні умови «для майбутніх риторичних зусиль в ООН, спрямованих на формування антизахідної коаліції».

Схожі новини