Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нідерланди передали Україні собак-саперів

  • 01.04.2023, 08:15
  • 616

Поліція Київської області отримала 11 собак, які були у Нідерландах на навчанні з пошуку вибухівки

Фото поліції
Фото поліції

За сприянням благодійного фонду Говарда Баффета до Кінологічного центру поліції Київщини приїхали 11 службових собак.

Окрім бельгійських вівчарок малінуа, цього разу також передали і дві німецькі. Всі вони пройшли відбір та початковий курс тренування в кінологічному центрі Police Dogs Centre в Нідерландах за напрямком пошук вибухових речовин і зброї.

«З минулого року ми тісно співпрацюємо з провідними кінологічними центрами Європи завдяки фонду Говарда Баффета. Сьогодні ми отримали додатково 11 нових собак, з яких 9 бельгійських та 2 німецьких вівчарки. Вони будуть служити на Київщині, допомагати людям та забезпечувати порядок», — зазначив Андрій Нєбитов.

Після навчання службові собак передадуть спеціальним підрозділам поліції Київщини з метою залучення їх в спеціальних операціях, а також на прифронтових територіях для допомоги по розмінуванню, виявленню незаконного переміщення і зберігання вибухових речовин, зброї та боєприпасів.

Нещодавно фонд Говарда Баффета передав кінологам Київщини чотири спеціалізовані автомобілі для комфортного перевезення службових собак. Вони вже активно використовуються у повсякденній службі, протидії злочинності та забезпеченні публічної безпеки і порядку на території Київщини.

Схожі новини