Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні розпочинає діяти закон «Про медіа»

  • 31.03.2023, 16:15
  • 676

В Україні набуває чинності Закон «Про медіа»

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Відтак документ визначає правові засади діяльності в Україні суб'єктів в медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Згідно із законом, органом державного регулювання діяльності медіа, а також органом нагляду у цій сфері є Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Також законодавчий акт конкретизує вимоги до прозорості структури власності та контролю медіа.

Окрім того, документ визначає особливості правового регулювання діяльності медіа в умовах збройної агресії.

Через набуття чинності Закону «Про медіа» припиняють діяти закони «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про телебачення і радіомовлення», «Про інформаційні агентства», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» та «Про захист суспільної моралі».

Тим часом у прикінцевих і перехідних положеннях закону зазначено окремі норми, які набувають чинності у різний час.

Зокрема, йдеться про положення щодо обсягів мовлення державною мовою, кількості національного та європейського продуктів, особливості застосування заходів реагування на порушення у сфері медіа, а також про особливості і терміни перереєстрації друкованих медіа.

Схожі новини