Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україну прибули прем'єри Словаччини, Словенії і Хорватії, — ЗМІ

  • 31.03.2023, 11:15
  • 635

Вони приїхали на саміт з нагоди деокупації Бучі

Фото Aktuality
Фото Aktuality

Глава словацького уряду прибув в Україну спільно з керівником Міноборони Ярославом Надем. Вони приїхали до Києва нічним потягом із Польщі.

Нещодавно уряд Словаччини вирішив надати ЗСУ 13 винищувачів МіГ-29. Відтак президент України Володимир Зеленський вирішив запросити в Україну прем'єр-міністра Словаччини.

Також в Україну приїхав прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб.

«Ми хочемо засвідчити нашу політичну підтримку у світлі всебічної допомоги Словенії Україні у важкі часи російської військової агресії. Ми також хочемо підтвердити нашу прихильність політиці територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», — зауважив Голоб.

Окрім того, до Києва прибув прем'єр Хорватії Андрей Пленкович. У хорватському уряді заявили про участь прем'єр-міністра у саміті з нагоди звільнення Бучі від російської окупації.

Згідно із даними ЗМІ, Пленкович разом із президентом України Володимиром Зеленським, президенткою Молдови Маєю Санду, про прибуття якої наразі не повідомляли, прем'єр-міністром Словаччини Гегером та прем'єр-міністром Словенії Голобом візьмуть участь у саміті «Буча — відповідальність росії за злочини в Україні».

Інформація про цей саміт не була публічною, візити іноземних лідерів не анонсували.

Схожі новини