Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трампа можуть заарештувати

  • 31.03.2023, 09:45
  • 658

Експрезидентові США Дональду Трампу збираються висунути кримінальне звинувачення і арештувати. За це проголосувало журі присяжних

Дональд Трамп. Фото із мережі
Дональд Трамп. Фото із мережі

Велике журі присяжних Манхеттена проголосувало за те, щоб оголосити колишньому президенту США звинувачення за більш ніж 30 пунктами, пов’язаними з шахрайством. Він може стати першим президентом США, проти якого буде кримінальне звинувачення.

Детальний зміст звинувачення поки не оприлюднили. Одне з розслідувань проти Трампа стосується виплати порнозірці Стормі Деніелс (справжнє ім'я — Стефані Кліффордс). Перед виборами 2016 року Трамп через адвоката заплатив їй 130 тис. доларів за те, щоб вона мовчала про секс із ним, що відбувся десять років тому. Виплату Трамп оформив як оплату адвокату за юридичні послуги — це в штаті Нью-Йорк вважають фальсифікацією звітності й карають реальними тюремними термінами.

Телекомпанія CBS повідомляє з посиланням на юристів Трампа, що він, ймовірно, здасться прокурорам наступного тижня й постане перед судом 4 квітня.

За результатами опитування, майже 44% членів Республіканської партії вважають, що після оголошення офіційних звинувачень Трамп має відмовитися від участі у виборах.

Схожі новини