Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія продовжує розробляти наступальну біологічну зброю, — Держдеп США

  • 15.03.2023, 11:45
  • 660

Усупереч Конвенції про біологічну зброю рф продовжує опрацьовувати відповідну програму

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Штати вважають, що росія продовжує підтримувати програму наступальної біологічної зброї на порушення своїх зобов’язань за Конвенцією про біологічну зброю», — повідомив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Також він наголосив, що кремль упродовж багатьох років поширює дезінформацію, зокрема — про так звані «лабораторії біологічної зброї» в Україні, щоби виправдати свою агресію. Для цього росіяни використовують парламент рф, підконтрольні кремлю ЗМІ, інформаційні вебсайти, пов’язані з російською розвідкою, й так званих експертів.

«Ці суб'єкти працюють разом, щоби постійно, по краплині наповнювати інформаційне середовище брехливими наративами задля створення ілюзії великої кількості голосів, які повторюють один одного», — зазначив представник Держдепартаменту США.

Як відомо, тривалий час російський режим поширював фейк про начебто створення в Україні військових біолабораторій США. У листопаді 2022 року делегація рф навіть внесла резолюцію з такими наративами на голосування Ради Безпеки ООН. Та тоді росію тоді підтримав лише Китай.

Схожі новини