Передплата 2024 «Добра кухня»

Китай продовжить працювати із росією, — американська розвідка

  • 09.03.2023, 09:45
  • 468

Китай продовжить співпрацювати з рф, попри міжнародне засудження її війни проти України, адже прагне кинути виклик США

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Таке заявили розвідувальні органи США у звіті щодо слухань у Сенаті про світові загрози безпеці держави.

«Незважаючи на глобальну критику російського вторгнення в Україну, Китай підтримуватиме дипломатичне, оборонне, економічне й технологічне співробітництво з росією, щоб продовжити спроби кинути виклик Сполученим Штатам, навіть якщо це обмежить громадську підтримку», — йдеться у заяві.

Директорка національної розвідки Евріл Гейнс додала, що Пекін, який усе більше суперечить Вашингтону, залишається головним пріоритетом США щодо глобальних загроз.

Відповідаючи на запитання, «чи зв’язки КНР і рф це тимчасовий шлюб за розрахунком чи довготривалий роман?», вона зазначила, що відносини двох країн продовжують поглиблюватися, охарактеризувавши їх як «роман». Тим не менш, вона вказала на обмеженість розвитку цих зв’язків.

«Є певні обмеження, які ми побачимо щодо того, куди вони підуть у цьому партнерстві. Ми не спостерігаємо їхнє перетворення на союзників таким чином, як у НАТО. Але, тим не менш, ми бачимо посилення співробітництва у кожному секторі», — уточнила Гейнс.

На її думку, Комуністична партія Китаю все більше переконується, що бажання президента Сі Цзіньпіна перетворити КНР на потужну державу можливо втілити «лише за рахунок сили та впливу США». Однак в американській розвідці припускають, що Пекін бачить більшу вигоду для себе від стабільних відносин.

Схожі новини