Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українська діаспора у Великій Британії продає на аукціоні мистецькі речі, щоб зібрати кошти на авто для фронту

Суть аукціону — купити квиток за 2 фунти стерлінгів. Потім серед тих, хто купив квитки, розігрують лот, який сподобався

Українці, які роками мешкають у Лондоні та у Великій Британії, організували онлайн-аукціон, де продають мистецькі речі з власних колекцій, аби зібрати гроші на автівки для фронту. Колишня львів‘янка Анна Вітик, яка зараз мешкає у Лондоні, виставила у спеціальну групу аукціону ексклюзивну дерев’яну 3-D мапу світу — Brave.

Анна Вітик розповіла для «ВЗ», що це вже другий її лот аукціону. Перший лот — українська дизайнерська хустка.

«Ексклюзивна 3-D мапа — в єдиному екземплярі. Це унікальний лот, який виготовлений в Україні з дерева та екоматеріалів, — розповідає Анна Вітик. — Цю карту мені подарували друзі. Але я вирішила її продати для доброї справи, аби задонатити гроші на допомогу ЗСУ. Такий лот — авторське втілення 3-D настінної дерев’яної карти світу в кольорах українського прапора. Весь світ зараз став синьо-жовтим. Бо Україна — це супер,
Україна — це ексклюзив та незламність. Ми донатимо для України, підтримуємо найкращу армію в світі - наші ЗСУ».

Цей лот колишня львів‘янка Анна Вітик виставила на аукціон у Лондоні. Фото з відкритих джерел
Цей лот колишня львів‘янка Анна Вітик виставила на аукціон у Лондоні. Фото з відкритих джерел

Суть аукціону — кожен охочий може купити для певного лота, який сподобався, квитки за ціною два фунти стерлінгів. Після цього відбувається лотерея, де і визначають кому попадеться лот.

Українці віддають на онлайн аукціон різні речі - намисто, сережки ручної роботи, сувеніри із національними символами — гербом чи українським стягом, картини, тарілки з гуцульським орнаментом та м’які іграшки «Пікапчик», «Дрончик», «Бавовнятко». Деякі українці, каже Анна, виставляють на торги незвичні лоти — відпочинок в хорошому комплексі Великої Британії.

Один з лотів - набір прикрас в стилі українського прапора
Один з лотів - набір прикрас в стилі українського прапора

Анна Вітик повідомила, що машини для передової волонтери з Великої Британії купують у цій країні, потім переправляють через польський кордон.

Схожі новини