Передплата 2024 «Добра кухня»

Грузинську владу закликають повернутися на шлях дотримання європейських цінностей

  • 08.03.2023, 09:40
  • 629

Петро Порошенко закликав грузинську владу повернутись на шлях дотримання європейських цінностей

Фото протестів у Грузії із мережі
Фото протестів у Грузії із мережі

Він наголосив, що згортання демократії ставить під загрозу європейську перспективу Грузії.

«Останні події в Грузії не можуть не викликати занепокоєння та тривоги. Дуже легко стати на рейки згортання демократії та поставити майбутнє держави та свободу в ній під загрозу. Це той шлях, який ми в Україні не бажали б дружньому грузинському народу», — написав Порошенко у Facebook.

«Закликаю наших грузинських партнерів повернутися на шлях дотримання європейських демократичних цінностей, прав та свобод людини, протидіяти провокаціям та підступним задумам Кремля. На кону європейське та євроатлантичне майбутнє грузинської держави та грузинського народу», — наголосив п’ятий президент.

«Ерозія демократії відбувається не безкарно. Як і у випадку з Україною чи іншими підписантами, укладена Тбілісі Угода про асоціацію з ЄС передбачає застосування механізму тимчасового призупинення її дії у разі згортання з обраного шляху. І це точно не та перспектива, якої ми бажали б дружній Грузії», — зауважив Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» і надалі залишатиметься відданим поборником розширення європейського простору свободи та демократії. Як і не вагатиметься у разі необхідності більш активних дій на їх захист, передусім у рамках політичної родини Європейської народної партії", — резюмував лідер «ЄС».

Схожі новини