Передплата 2024 «Добра кухня»

Семен Кривонос — директор НАБУ

  • 06.03.2023, 12:21
  • 932

Кабінет міністрів Україні проголосував за призначення Семена Кривоноса директором Національного антикорупційного бюро

Семен Кривонос. Фото з сайту УП
Семен Кривонос. Фото з сайту УП

Про це йшлося на засіданні Кабміну.

Конкурсна комісія з вибору директора НАБУ обрала трьох претендентів на цю посаду: Семена Кривоноса, Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата.

«Це демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ», — заявив він.

Що відомо про Семена Кривоноса?

Радіо Свобода наводить факти з біографії керівника НАБУ.

  • Має зв’язки в Офісі президента — знайомий з заступником голови ОП Олексієм Кулебою, а політик Саакашвілі повідомляв, що призначення Кривоноса на його нинішню посаду у ДІАМ підтримав Єрмак.
  • У 2016 році Кривонос переміг у конкурсі на директора Одеського теруправління НАБУ, але відмовився від посади. На той момент журналіст Дмитро Гнап готував публікацію про незадекларовану квартиру Кривоноса — вартістю, неспівмірною його тодішньому заробітку — та початку розслідування про можливе хабарництво.
  • З Кривоносом було пов’язано дві справи про хабар у 120 тис. доларів — в одній він був викривачем корупції, в іншій — за версією слідства вимагав хабар. Другу справу закрили, не довівши його провину.
  • У власності родини Кривоноса — 12 земельних ділянок та частина будинку на Київщині, Дніпропетровщині та Полтавщині, а також квартира в Києві. На праві користування у них дві автівки — BMW Х3 та Ford Kuga.

Схожі новини