Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові озвучили та надрукували 360 нових книг для незрячих дітей: над проєктом працювали 53 диктори

  • 06.03.2023, 11:40
  • 740

Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка людей з інвалідністю — УСІ» завершує проєкт «Рятівна книжка: аудіокниги і книги шрифтом Брайля», за підтримки Abilis Foundation (Фінляндія)

Фото ЛМР
Фото ЛМР

Загалом надрукували шрифтом Брайля та в універсальному дизайні, а також озвучили 360 примірників книг.

  • «Біле Різдво. Твори класиків світової літератури» у 2-х томах;
  • «Містерія Різдва» в 1-му томі;
  • «Різдвяні історії» у 3-х томах.

«Кожна книга має одразу 3 ступені доступу, що є особливо зручним для дітей з різними категоріями інвалідності: аудіо, плоский шрифт, шрифт Брайля. Всі книги містять QR-код з аудіоверсією друкованого тексту, розміщений у тактильній рамці на звороті передньої титули для зручності пошуку незрячими дітьми, а також рельєфні та принципово кольорові малюнки, що ілюструють сюжети кожної з трьох книг. Ці малюнки можна „побачити“ на дотик, до того ж кожен з них має текстовий опис із деталізацією усіх персонажів, кольорів», — розповідає Оксана Потимко, керівниця проєкту.

До запису аудіокнижок залучили 18 дітей, віком від 8 до 15 років з різних куточків України, 15 з яких — діти з інвалідністю (переважно незрячі або з комплексною інвалідністю), а також 35 акторів львівських театрів, артистів вокального жанру, телеведучих і журналістів, музикантів, викладачів.

Всього над створенням аудіокниг працювали 53 диктори включно з дітьми. Керував процесом звукозапису артист ВФ «Піккардійська терція» Ярослав Нудик, який паралельно проводив для дітей майстер-класи з акторської майстерності та допомагав їм досягнути потрібного артистичного ефекту під час запису в студії.

Схожі новини