Передплата 2024 ВЗ

Зібрали мільйон гривень, три «круті» дрони для ЗСУ придбали!

Добру справу започаткував керівник знаної в Дрогобичі поліграфічної фірми «Коло», громадський активіст та волонтер Микола Походжай

Почалося все ще 5 грудня минулого року, коли в місті, відгукнувшись на його ініціативу, група ентузіастів розпочала збір коштів на допомогу воїнам 67 Окремого Батальйону територіальної оборони, у складі якого відсіч російському агресору дають вихідці з Дрогобиччини. Аби зібрати необхідні для придбання трьох дронів, як це просили воїни-захисники, кошти, волонтери реалізували 1 тис. бофонів номіналом 500 грн кожен.

Нагадуємо читачам, що бофони — це такі собі грошові документи — квитанції, які видаються жертводавцям за добровільно внесені кошти. Даний спосіб збирання допомоги свого часу активно застосовувався ОУН та УПА. Сьогоднішні дрогобицькі волонтери, зайнявшись реалізацією виданих ними бофонів, не відмовились від інших форм залучення коштів для придбання дронів. Спромоглися провести благодійний вечір з аукціоном. Активно апелювали до людей у громадських місцях. Збір коштів продумано здійснювався і на парафіях Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

Добре організована робота принесла гарні плоди. Станом на момент, коли писалися ці рядки, як інформує у соцмережах волонтерка Наталія Походжай, всього зібрано 1 млн 75 тис. грн. Найбільше коштів надійшло від реалізації бофонів — 500 тис. грн. На благодійному вечорі з аукціоном зібрано 380 тис. грн, на парафіях Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ — 178 тис. 255 грн. До сліз розчулює вчинок дітей-колядників з села Ясениця-Сільна Бориславської ОТГ. У їхньому активі - 7 тис. грн. Всі «наколядовані» гроші віддали! Ще 10 тис. грн благодійної допомоги надійшло з Дрогобицького ліцею № 1.

За ці кошти, як інформують волонтери, придбано три дрони «DJI Mavic 3 Thermal» з приладом нічного бачення. Вартість одного такого дрона — 260 тис. грн. Сорок тис. грн передано для лікування пораненого військового із згадуваного вже батальйону територіальної оборони. На гроші, які ще залишились, волонтери придбають дрони «Mavic 3». Без такого обладнання у сучасній війні не переможеш.

Схожі новини