Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перейменувати проспект Правди у проспект НАТО: пропозиція

  • 14.02.2023, 17:49
  • 1 076

Голова Постійної комісії Київради, лідерка фракції «Євросолідарність» Марина Порошенко пропонує перейменувати проспект Правди на честь Північноатлантичного альянсу

Засідання експертної робочої групи з перейменувань
Засідання експертної робочої групи з перейменувань

Під час засідання експертної робочої групи з перейменувань вона наголосила, що західні союзники підтримують Україну в її боротьбі проти російської агресії, а курс на вступ до ЄС і НАТО — це ключовий зовнішньополітичний вектор нашої держави.

«Добре, що в нас немає дискусії з приводу того, що проспект Правди — це прихована комуністична назва», — зауважила Марина Порошенко.

«Це наш зовнішньополітичний вектор — членство в ЄС і НАТО. І такі вулиці мають бути у столиці України. Це наша повага до союзників, які стоять з нами пліч-о-пліч у цій війні», — зазначила Марина Порошенко.

«Без членства в НАТО ми можемо забути про безпеку в майбутньому. Після перемоги тільки членство в НАТО може нам забезпечити спокійне життя і захищеність. Тому що історія не маж поки що прикладів, коли хтось напав на країну-члена НАТО.

«Нам обов’язково для того, щоб захистити Україну, цілісність і суверенітет нашої країни, треба здобути членство в НАТО. Тому моя пропозиція — внести у перелік для голосування, щоб люди визначались, на перейменування проспекту Правди на проспект НАТО», — зазначила Марина Порошенко.

«Тут немає ніякої іншої політичної мети. Ми маємо дати людям можливість самим визначатися з назвою. Це демократія. І ми не можемо узурпувати їхню можливість висловити своє ставлення до тієї чи іншої назви», — переконана Марина Порошенко.

Під час засідання експертної робочої групи Київради з перейменувань депутати з фракції «Європейська Солідарність» також закликали прислухатись до пропозицій громадськості і перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. Депутати зазначили, що зберігати відверто радянську назву, пов’язану з військами країни-агресора неприпустимо.


Джерело: ЄС

Схожі новини