Передплата 2024 «Добра кухня»

«У сміттєвому контейнері одяг перетворюється на відходи»

Хочете допомогти безхатькам теплим одягом і взуттям? Покладіть речі у спецконтейнери «Емаус-Оселя»

Так одяг залишати не можна! Його рекомендують віднести у спеціальні контейнери, які зачиняються. Фото з відкритих джерел
Так одяг залишати не можна! Його рекомендують віднести у спеціальні контейнери, які зачиняються. Фото з відкритих джерел

На найближчі півтора тижня синоптики прогнозують досить холодну погоду. Для безхатьків і соціально вразливих категорій населення стають актуальними теплий одяг і зимове взуття. У Ратуші закликають львів'ян допомогти потребуючим. І просять не кидати одяг поверх сміттєвого бака, аби речі не втрачали товарного вигляду й не псувалися.

«Часто спостерігаємо на кон­тейнерах для збору твердих по­бутових відходів одяг, котрий мешканці залишають для тих, хто його потребує. Але, про­лежавши певний час на кон­тейнері, за зимової погоди цей одяг перетворюється у відхо­ди, — розповів «ВЗ» керівник відділу комунікацій та про­світництва Управління з пи­тань поводження з відходами Львівської міської ради Роман Яцикович. — Пропонуємо меш­канцям, котрі мають одяг, взут­тя й бажають його віддати ін­шим, добре запакувати речі та залишити в пунктах збору наших партнерів — організації «Ема­ус-Оселя». Після відповідного сортування одяг та інші речі по­траплять до тих, хто цього по­требує. Загалом у Львові кіль­кадесят точок, де можна здати одяг для безхатьків у спеціальні контейнери «Емаус-Оселя».

Для того, щоб люди могли зі­грітися та випити гарячого чаю, перекусити, у Львові працюють кількадесят пунктів обігріву (пе­реважно при районних адміні­страціях та комунальних культур­них закладах). А біля Порохової вежі, куди часто приходять без­хатьки на безкоштовні обіди, нещодавно відкрили «Юрту не­зламності» в казахському стилі. Тут можна випити чаю та скушту­вати традиційних страв казах­ської кухні.

Схожі новини