Передплата 2024 «Добра кухня»

У росії діє група українських диверсантів, — ЗМІ

  • 05.02.2023, 15:30
  • 798

Українські спецпризначенці, які діють за межами українського кордону, завдають ударів по рф на її території

Фото ілюстративне The Guardian
Фото ілюстративне The Guardian

Видання The Guardian поспілкувалося з трьома українськими спецпризначенцями — 23-річним Тарасом, 21-річним Владиславом та їхнім командиром, 39-річним Олексієм.

Військові розповіли, що у критичній ситуації український уряд заперечуватиме будь-яку інформацію про них.

Відомо, що вони є членами батальйону «Братство», добровольчої групи українських спецпризначенців, які борються із режимом путіна у росії.

Їх робота «варіюється від викрадення кремлівських чиновників до знищення ключових об'єктів військової інфраструктури та збиття ворожих літаків на російській території».

Один з бійців, Владислав, зазначив, що публічно про це розповідають, аби путін та окупанти знали, що українським бійцям «дуже легко перетнути російський кордон».

«Братство» наполягає, що російському вищому командуванню життєво важливо відчути бій на власній території.

Видання передає, що добровольці «Братства» мають особливий статус, «технічно незалежні від української армії, але діють пліч-о-пліч з офіційними силами».

Журналісти зустрілися з бійцями у київському парку імені Тараса Шевченка. У The Guardian додали, що «через неофіційний статус їхні історії не можна було перевірити незалежно, але вони переконливі та заслуговують довіри, а також надзвичайні своєю сміливістю».

Тарас повідомив, що повернувся два тижні тому після, за його словами, простої операції: «Нашій групі потрібно було завезти певну кількість вибухівки на територію рф і залишити її в певному місці».

Та шість тижнів тому, за його словами, він завершив найуспішнішу операцію: «Ми мали завдання знищити російський гелікоптер, який перевозив посадовців російського МВС».

Операцію реалізували не відразу, але зрештою таки збили гелікоптер з переносного ЗРК на відстані 4 км. Бійці переконалися, що вертоліт вибухнув.

Незалежно від того, чи загинули кремлівські чиновники в вертольоті, для Тараса це була успішна місія, яка досягла головної мети.

Крайня операція в рф, у якій брав участь Владислав, була «місяць тому в районі міста Бєлгород, де за останні місяці вибухнули кілька складів боєприпасів».

Військові наголошують, що їхня робота — надзвичайно небезпечна, але вони дуже ретельно готуються та усвідомлюють свою важливість.

Бійці розповіли і про своїх загиблих напарників, зазначивши, що на таких завданнях можуть гинути й найкращі професіонали.

Схожі новини