Передплата 2024 «Добрий господар»

Ми можемо подолати труднощі щодо постачання винищувачів, — Маркарова

  • 05.02.2023, 10:15
  • 554

Посол України у США Оксана Маркарова вважає, що рішення про надання США Україні винищувачів F-16 таки вдасться досягти, адже переговори з цього приводу тривають вже довго

Посол України у США Оксана Маркарова. Фото із мережі
Посол України у США Оксана Маркарова. Фото із мережі

Про це вона заявила в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Літаки — у фокусі розмов. Ми ці дискусії розпочали давно і не припиняли. Сподіваюся, як і з іншими спроможностями, та враховуючи об'єктивні труднощі, ми зможемо із нашими міжнародними партнерами вирішити й подолати. І зустрічі у Рамштайні дуже цьому сприяють», — заявила Маркарова.

Вона додала, що з лютого 2022 року у списку пріоритетів для нашої держави є ці літаки, так само як були танки та артилерія, а також багато іншого, що необхідне для звільнення територій України від російських загарбників. З того часу по багатьох позиціях вдалося домовитися та отримати потрібне, дещо відбувається не так легко, як хотілося б Україні.

«Звичайно, ми говорили й про ударні дрони, і про ракети на дальні дистанції, і про вертольоти — абсолютно про все», — зазначила посол.

Маркарова зауважила, що результат перегорів залежить не тільки від бажання партнерів надати Україні саме те, що вона просить, а й від наявності того чи іншого озброєння, або можливості його підготувати, виготовити. Також враховують і навчання українських захисників використовувати надане партнерами озброєння. Є також бюджетні нюанси, адже спочатку конгрес має виділити гроші, і тільки після цього можливий подальший рух.

Схожі новини