Передплата 2024 «Добрий господар»

ДБР розпочало обшуки у керівництва податкової Києва: очільницю викрили у причетності до багатомільйонних схем

  • 01.02.2023, 13:15
  • 1 012

Державне бюро розслідувань розпочало обшуки у керівництва столичної податкової

В.о. голови податкової служби Києва Оксана Датій. Фото із мережі
В.о. голови податкової служби Києва Оксана Датій. Фото із мережі

За даними джерел УП у правоохоронних органах, слідчі розслідують факт незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету, зокрема — зловживання владою та службовим становищем представниками податкових органів.

У ДБР повідомили, що викрили керівницю податкової служби Києва Оксану Дутій на багатомільйонних оборудках.

За даними слідства, зловживаючи владою та службовим становищем, виконувачка обов’язків начальника столичної податкової вона за гроші ухвалювала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для кількох підприємств.

Вона є головою Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Дутій разом із іншими членами комісії без законних на те підстав ухвалювала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило важкі наслідки.

Також, згідно із оперативними даними, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про прибутки.

Відтак, до тіньового обігу могли потрапити понад 15 млрд грн.

В іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, у результаті яких у тіньовий обіг потрапили понад 30 млрд грн.

Посадовці податкової «не помічають» цих схем, підтримують їхнє існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх «послуг», зауважили у ДБР.

Відомо, що також оперативники ДБР опрацьовують спосіб життя в. о. начальниці Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, який не відповідає рівню її офіційних доходів.

Зокрема, як пише Бабель, під час обшуків у Датій виявили великі суми грошей, дорогі прикраси та дві автівки вартістю 150 тисяч доларів. Також вона має три квартири у Києві загальною вартістю мільйон доларів і будинок поблизу столиці. У неї знайшли ще «список бажань», серед яких — шуба, мільйон доларів і годинник Breguet.

Тим часом сьогодні голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія анонсував обшуки у податковій та звільнення всього керівництва митної служби.

Схожі новини