Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни вивозять українське зерно до Сирії, — Центр національного спротиву

  • 31.01.2023, 19:15
  • 634

Окупанти продовжують вивозити до Сирії зерно із тимчасово захоплених територій України

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Зерно з півдня вивозять двома шляхами: залізницею Токмак-Бердянск, де далі через порт перевозять у Тартус (Сирія). Інший шлях — це вивезення до Криму до порту Севастополя й далі на Тартус.

Нагадаємо, що також одним з «улюблених» маршрутів є Маріуполь — Таганрог. За цим маршрутом ворог вивозить награбоване зерно, а також лом металів зі знищених міст, зокрема з того ж таки Маріуполя", — йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

Окупаційна адміністрація Запорізької області раніше опублікувала інформацію про реалізацію 300 тисяч тонн зернових, олійних та зернобобових культур у 2022 році. Гауляйтери заявили, що для приймання сільськогосподарської продукції у регіоні створили 10 філій ДП «Государственный зерновой оператор», яке й потім перепродало зерно.

Насправді ж «державне зернове підприємство» — це звичайна «прокладка». Саме їй за безцінь мали віддавати зерно фермери на ТОТ — в іншому випадку зерно «націоналізовували». Далі ця прокладка вже передавала зерно наближеним до окупантів структурам, а ті перепродавали його за ринковими цінами. Тобто, росіяни вкрали українське зерно, а весь прибуток забрали собі гауляйтери та соратники кремля у регіоні.

Схожі новини