Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще два воїни Світла до Неба пішли

Сотні трускавчан вийшли у суботу, 28 січня, на вулицю Івана Мазепи, щоб, зустрівши траурний кортеж з тілом загиблого у війні з російським агресором героя, жителя Трускавця Романа Жука, вклонитися нашому захиснику за його безсмертний Подвиг: герої не вмирають!

Траурний кортеж з тілом загиблого захисника України – Олександра Шишкіна
Траурний кортеж з тілом загиблого захисника України – Олександра Шишкіна

Тридцятилітній Роман був напрочуд світлою, активною у громадському житті людиною. Його посмішку, веселий, з оптимістичними нотками голос назавжди запам’ятають у місті, де він народився та жив, утверджував своїми вчинками добро та віру у такі споконвічні цінності, як любов до своєї рідної землі, готовність до самопожертви та подвигу. Загинув Роман під Бахмутом. Своє життя віддав за те, щоб жили ми, щоб відроджувалась та утверджувалась у сім'ї вільних цивілізованих європейських країн Україна. Ціле місто прийшло у неділю, 29 січня, до церкви пророка Іллі, щоб попрощатись з Романом, сказати йому своє безмежне «дякую» за Приклад.

Такі ж самі скорботні події, як і в Трускавці, але на день пізніше відбулися у сусідньому Бориславі, де 30 січня прибув траурний кортеж з тілом загиблого захисника України — Олександра Шишкіна. Відважний воїн із Борислава, як інформує пресслужба Бориславської міськради, проходив службу у десантно-штурмовій бригаді. На боротьбу із ненависним ворогом піднявся з перших днів війни.

Народився Олександр у січні 1976 року. До свого 47-річчя не дожив одного дня. Його життя обірвалось у селі Торське на Донеччині. Поховають Олександра 31 січня на одній із наймальовничіших околиць Борислава, у Попелях. Тут, у найпочеснішому місці на кладовищі, на Алеї Героїв, спочиватиме безстрашний захисник рідної землі.

… Хтось помирає, а хтось залишається жити. Місія живих — продовжувати справу тих, які поклали своє життя за те, щоб ми мали майбутнє. Що це означає? Нехай кожен задумається та відповість на своє запитання сам. Як це зробили два воїни світла з Трускавця та Борислава — Роман Жук та Олександр Шишкін.

Схожі новини