Передплата 2024 «Добрий господар»

У парку Франка відкриють екологічний майданчик «Лис Микита»

В управлінні екології львівської мерії запевнили, що жодного дерева не зрубали. Навпаки німецький підрядник посадить у парку ялиці та сакури

Фото Юрія Мартиновича
Фото Юрія Мартиновича

У парку імені Івана Франка у Львові фінішують роботи з облаштуванням сучасного дитячого екологічного майданчика «Лис Микита». Майданчик обіцяли відкрити цього тижня, але щось пішло не так… Дитячу зону закрили на ремонт восени 2022 року. Над ремонтом працює німецький інвестор.

Заступниця начальниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Оксана Луцко повідомила «ВЗ», що майданчик «Лис Микита» відкриють за два тижні. Цього тижня обіцяють демонтувати деякі елементи, пофарбувати конструкції.

Відкриття, каже Оксана Луцко, відклали через порушену логістику у зв’язку з воєнним станом — відімкнення світла, неможливість вчасно доставити через кордон будівельні матеріали… Були серйозні перебої з доставкою комплектуючих матеріалів з Німеччини. Плюс у німецького інвестора виникли проблеми з українськими робітниками. Частину робочих пішли воювати на фронт.

«З міського бюджету на майданчик не виділять жодної копійки, все оплачує німецький інвестор, — каже чиновниця. — Майданчик буде екологічним. Конструкції - з дерева акації. Ідея — реставрація історичного майданчика «Лис Микита».

Оксана Луцко запевнила, що львівські діти зможуть відвідувати оновлений майданчик безкоштовно. «Це в міському парку — міський майданчик, — каже вона. — Просто він буде не таким, як усі. Буде особливим та креативним. Такого майданчика в місті Лева ще немає. Це хатинки-нірки лиса. На стінах нірок розмальовано сюжет із казки „Лис Микита“. Це буде захоплююча подорож дітей в казку. Мостики — у формі нірок. Між будиночками прокладено канатну лазанку, по якій дитина буде йти, наче, по павутинці у лісі».

Запитую про дозволи на реконструкцію та чи збережено під час реконструкції зелені насадження. «Так, є угода між спонсором, виробником та балансоутримувачем парку (ЛКП „Зелений Львів“)», — пояснила Оксана Луцко.

В управлінні екології львівської мерії запевнили, що жодного дерева в парку Франка не зрубали. Навпаки німецький підрядник посадить ялиці і вже посадив біля майданчика сакури.

Схожі новини