Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Повернення Саакашвілі до Грузії могли планувати російські агенти: заява

  • 28.01.2023, 13:30
  • 752

Експрезидент Грузії, громадянин України Михеїл Саакашвілі вважає, що люди, які планували його повернення на батьківщину, могли бути агентами рф

Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі
Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі

Про це Саакашвілі заявив в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel.

Він переконаний, що президент рф володимир путін, його попередник дмитро медведєв та міністр закордонних справ росії сергій лавров вирішити не лише знищити його фізично, а й заарештувати та судити у Грузії.

«Окрім росії, жодна інша країна у світі не визнала звинувачення чи вироки проти мене. Я хотів повернутися до Грузії, але час був поганий — незадовго до початку війни рф проти України. Ймовірно, що люди, які планували моє повернення до Грузії у жовтні 2021 року, були російськими агентами. Правду кажучи, країна, в якій я народився, давно вже стала таємним союзником путіна», — сказав Саакашвілі.

Він переконаний, що те, що відбувається з ним, — це ясний «меседж» президенту України Володимиру Зеленському.

«Зеленський відмовився залишити країну на початку агресивної війни росії, як і я, коли російські військові вторглися до Грузії у 2008 році… Нас у Грузії тоді покарали за наші успішні реформи, так само, як зараз Зеленський платить ціну за свою антиолігархічну політику. За політику, бути частиною якої для мене було честю», — наголосив Саакашвілі.

Саакашвілі також зазначив, що якщо він виживе, то своє майбутнє він бачить лише в Україні.

«Я вже зіграв свою роль в історії цієї країни, і мені неймовірно пощастило, що маю можливість працювати із Зеленським, якого я бачу лідером вільного світу. Навпаки, дуже шкода бачити, як Грузія перетворюється на таємного союзника кремля у цій війні», — пояснив Саакашвілі.

Схожі новини