Передплата 2024 ВЗ

У росії зростають кадрові проблеми, — розвідка

  • 27.01.2023, 13:45
  • 646

рф має серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Відтак, у передових підрозділах окупаційних військ не вистачає приблизно 40 відсотків молодших командирів.

Про це розповів представник ГУР МО України Андрій Черняк.

Також є нестача зокрема у ворожих підрозділах, що воюють у Донецькій та Луганській областях.

«рф продовжуватиме наступальні дії, адже вона не досягла своєї основної мети — повної окупації Донецької та Луганської областей. І тому у підрозділах, які там перебувають, ми спостерігаємо, що окупанти мають серйозні проблеми з командирами на рівні взводу чи роти. Ті, що на першій лінії, не хочуть воювати, йти в наступ, багато хто хоче себе покалічити, щоби повернутися на територію рф і вже не воювати. Більшість не планують продовжувати контракт, але їх ніхто не питає», — зазначив представник розвідки.

Саме тому, додав Черняк, мобілізованих росіян часто відправляють на штурмові дії без командування та належної взаємодії між групами. Вони можуть мати якісь незначні тактичні успіхи, але гинуть сотнями, і на їхнє місце присилають нове «гарматне м’ясо», — уточнив представник воєнної розвідки.

Також, як додав він, проблеми з керівництвом в російській армії є і на вищих рівнях.

«Ми вже бачили і продовжуємо спостерігати часту заміну генералів та командувачів різного рівня, яким так і не вдалося виконати завдання. Мабуть, це їхній останній шанс виправити ситуацію і хоча б частково досягти цілей. Тому, за нашими оцінками, кадрові проблеми з командним складом росіян з кожним днем будуть тільки збільшуватися», — підсумував Черняк.

Схожі новини