Передплата 2024 «Добра кухня»

Франція може передати ЗСУ винищувачі

  • 27.01.2023, 10:45
  • 652

Країна може відправити ЗСУ винищувачі, але за умови, що це не призведе до ескалації війни, не вплине на національну чи європейську безпеку та буде корисним для українців

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це заявив близький соратник президента Франції Емманюеля Макрона, глава комітету Національної асамблеї з національної оборони та збройних сил Томас Гассілуд.

«Ми повинні вивчати запити у кожному конкретному випадку і залишати всі двері відчиненими. Найближчими тижнями ми побачимо, що станеться далі, оскільки події розвиваються швидко», — пояснив французький депутат.

Він також додав, що Франція навряд чи відправить танки Leclerc, бо вони не відповідають оголошеним постачанням із США та Німеччини.

Раніше Макрон говорив, що «нічого не заперечує» щодо можливості постачання Україні танків Leclerc.

«Вони — не найкращий актив, який ми можемо надати Україні, зокрема тому, що українцям буде дорого і складно мати справу з різними типами танків. Ми думаємо, наприклад, про можливості «земля-повітря», — зауважив Гассілуд.

Він наголосив, що і для танків, і для літаків потрібна тривала підготовка фахівців, оскільки на кожного пілота треба до 20 осіб наземного персоналу.

Схожі новини